I.F. Pucheanu, primarul Galațiului, s-a ținut de cuvânt cu aducerea tramvaielor noi și schimbarea liniilor!


În 24 august 2016 scriam aici despre audiența la primarul Galațiului!

Fragment din articolul scris pe 24 august 2016
Fragment din articolul scris pe 24 august 2016
Coperta, adresa și titlul articolului
Galațiul mai rămâne cu tramvai pe două axe principale: Piața Mare – Combinatul Siderurgic și Cimitir Ștefan cel Mare – M. 19
Cu roșu este marcată rețeaua aflată sub orice critică!
Cu verde este marcată rețeaua ce va fi schimbată cu ocazia acestui proiect (Bd. Siderurgiștilor – Bd. 1 Decembrie 1918)
Cu albastru este marcată rețeaua schimbată în 2010 și 2013 de către Nicușor Ciumacenco și Marius Stan.

A fost atribuit contractul de lucrări de modernizare a străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918
Am finalizat procedurile de licitație pentru modernizarea celor două artere de circulație, iar câștigătoare a fost desemnată asocierea firmelor Tancrad S.R.L. – Lemacons S.R.L. – Citadina 98 S.A. – Mari – Vila Com S.R.L. – Add Global Design S.R.L. 
Iată încă un pas important, pe care l-am parcurs pentru derularea celui mai mare proiect de modernizare rutieră din oraș, banii pentru aceste lucrări fiind atrași de municipalitate din fonduri europene.
Pentru acest proiect așteptăm să semnăm, în următoarele săptămâni, contractul de finanțare europeană , astfel încât să putem da ordinul de începere a lucrărilor.

Postarea primarului Ionuț Florin Pucheanu din 5 martie 2019

MODERNIZARE. Două artere importante ale municipiului Galați vor beneficia, pentru prima dată, de ample lucrări de modernizare, grație unei investiții cu fonduri europene și finanțare de la bugetul local.
Primăria municipiului Galați informează că achiziţia publică având ca obiect „Modernizare linii de tramvai și carosabil strada Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918” s-a încheiat. Oferta declarată câștigătoare este cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Citadina 98 SA – Mari-Vila Com SRL – Add Global Design SRL cu o propunere financiară de 82.191.251,84 lei (fără TVA), din care valoarea serviciilor de proiectare este de 3.900.000 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor de executat este de 78.291.251,84 lei (fără TVA). Sunt prevăzute două luni pentru servicii de proiectare și 16 luni pentru execuția lucrărilor.
”Alături de proiectul de extindere și modernizare a Drumului de Centură, pe care îl derulăm în parteneriat cu Consiliul Județean, modernizarea străzilor Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918 reprezintă încă un proiect major de investiții al municipalității dedicat infrastructurii orașului. Urmează să semnăm în curând contractul de finanțare și să demarăm efectiv proiectul. Una dintre prioritățile actualei administrații este atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea și modernizarea orașului. Obiectivul este de a nu rata nicio axă de finanțare și a atrage cât mai mulți bani europeni. Primăria a depus proiecte cu fonduri europene de peste 1,4 miliarde de lei (aproximativ 300 de milioane de euro) pentru obiective de investiții în toate domeniile – infrastructură, transport public în comun, sănătate, educație, cultură, social etc.” – Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați
Proiectul prevede lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere: realizarea de straturi asfaltice noi, crearea de noi locuri de parcare, reamenajarea trotuarelor, realizarea de piste pentru bicicliști, marcaje și indicatoare rutiere noi, montarea de butoni reflectorizanți în zonele cu risc de producere a acccidentelor rutiere sau stâlpi de ghidaj pe porțiunile de traseu în care vizibilitatea este îngreunată pe timp de noapte. În plus, vor fi amenajate, pe o lungime de minimum 25 de metri, și străzile laterale care interesectează cele două artere.
De asemenea, pentru prima dată, liniile și căile de rulare ale tramvaielor vor fi modernizate, fiind prevăzute lucrări de înlocuire a acestora, amenajare de peroane pentru călători prevăzute cu gard de protecție și indicatori de stații, precum și montarea de adăposturi pentru călători. 
Amplul proiect de infrastructură vizează și modernizarea iluminatului public stradal, dar și introducerea în subteran a rețelelor aeriene (fibră optică, telefonie, tv). Totodată, se vor executa lucrări edilitare pentru înlocuirea rețelelor de apă și canalizare.

Sursa: Primăria Municipiului Galați

Lasă un comentariu