Unde am călătorit în 2019


28 de țări și multe plimbări. Liniile reprezintă zborurile mele de până acum iar caracterul rectiliniu n-are nicio legătură cu culoarele de zbor folosite de piloți.

Cea mai mare pasiune a mea este călătoritul. Evident, în 2019 nu m-am putut abține să nu călătoresc și chiar de n-am văzut nicio țară nouă pentru mine, am văzut locuri noi și frumoase.

Ucraina și frontiera Ribbentropp – Molotov

Am fost și-n Ucraina actuală, peste granița pactului Ribbentropp – Molotov, pact ce prevedea dezinteresul total al Germaniei Naziste pentru regiunile Basarabia, Bucovina de Nord și soarta românilor de acolo, îngăduind astfel Uniunii Sovietice să anexeze teritoriile și să omoare românii de acolo. Am trecut cu trenul Suceava – Vadul Siret via Vicșani.

Bulgaria

Am fost pentru prima dată în altă zonă a Bulgariei decât în fostele teritorii Românești și pe litoral. Am reușit să văd trei orașe din Bulgaria, Sofia (capitala), Plovdiv (capitala istorică) și Panagiuriște (un oraș în care găsim un muzeu dedicat unui tezaur trac).
Evident, am fost într-un proiect Erasmus+ în care ne-am și distrat am și învățat.

Opinca din Budapesta la Centenar

Evident, nu puteam să nu amintesc a doua deplasare externă a anului 2019, anume Centenarul Opincii, alături bunul meu prieten Laurențiu Vasile.

Cinste Eroilor Români care au ocupat Ungaria în câteva zile

Polonia 2019 = Galați – Cracovia cu trenul și o noapte întârziere în Varșovia

Și a 3-a mea călătorie externă de anul acesta, respectiv a 2-a din Polonia, cu trenul. Am fost în vizita de pregătire a unui proiect Erasmus+ și datorită unor întârzieri, am ales să plec cu trenul pe ruta Galați – București Nord – Brașov – Deva – Arad – Curtici – Solnoca – Budapesta Keleti / Nyugati – Bratislava – Brno – Ostrava – Aușviț – Cracovia Mare dus-întors. M-a costat 1023 de lei și am făcut circa 36 de ore.
În fine, ultima călătorie internațională de anul acesta a fost tot în Polonia, de această dată cu avion pe ruta București Otopeni – Cracovia Ioan Paul II via Varșovia Chopin. La dus totul în regulă, dar la întors, datorită condițiilor meteorologice din nordul Poloniei, am fost ținuți prea mult în Cracovia deoarece avionul ce zbura Danțig – Cracovia – Varșovia a întârziat, provocând astfel întârzierea a 12 români, doi indieni cu cursă pentru Noul Delhi și mai mulți polonezi. Totuși, LOT, compania aeriană națională a Poloniei ne-a oferit vouchere pentru taxi, hotel și mâncare, astfel, șase români dintr-un proiect Erasmus+ au vizitat Varșovia aproape gratis.
În Polonia, anul acesta am văzut noi zone și trei orașe poloneze frumoase, anume Zakopane, Cracovia și Varșovia. În ultimele două reușind să ne plimbăm o zi întreagă. Totuși am refuzat deplasarea la Aușviț (Auschwitz / Oswiecin) pentru că nu servesc minciuni la micul dejun.

Nu, n-am venit cu trenul ăsta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s