Am pus opinca pe Parlamentul Ungariei (a 2-a oară) și-am fost săltați de Poliția Maghiară. Urmează Cernăuți!


NISCAVAI ROMÂNI DIN GALAȚI, BRĂILA, CORABILA, BUCUREȘTI, TÂRGU-MUREȘ, SATU-MARE, ORADEA, SLATINA, IAȘI, CRAIOVA ȘI GHEORGHIENI AU PUS OPINCA PE PARLAMENTUL UNGARIEI PENTRU A 2-A OARĂ, FIX LA 100 DE ANI DE LA PRIMA ISPRAVĂ A SERGENTULUI IORDAN.

Vorba lungă, sărăcia omului, așa că vă spun succint cum a fost ziua de 4 August 2019 (și cum ne-am gândit la excursie)

 • În Iunie mie și lui Laurențiu ne vine ideea cu deplasarea în Budapesta
 • Facem eveniment pe Facebook, suntem blocați și nu putem distribui pe net.
 • Laurențiu îmi comunică faptul că Poliția Română descoperă evenimentul și cred că devenim „păziți”
 • Mergem pe 4.8 și ne luăm biletele. Două bilete GALAȚI-BUDAPESTA-GALAȚI, îi iau celei de la CFR cam o oră pentru a le elibera.
 • Ora 12:00, 4 August 2019, Săgeata Albastră Desiro IR Galați-Urziceni-București Nord, are la clasa 1 doi patrioți unioniști
 • Ajungem în București fără peripeții și ne urcăm în trenul pentru Budapesta
 • Ajungem în Curtici – Lăcuș și trecem granița. Rugămințile mele pentru ștampile-suvenir în pașaport nu sunt ascultate de grănicerii români și maghiari.
 • Ora 9:00, ajungem în Budapesta Keleti, mergem să schimbăm niște bani și prima surpriză: casele de schimb valutar primesc peste 50 de valute de pe întreg globul. Coborâm la metrou și a 2-a surpriză: automatele de bilete aveau meniul și în limba română. Felicitări Primăria Budapesta. Așa-ți dai seama că orașul e plin de turiști, prin meniuri în diferite limbi și case de schimb valutar care primesc orice bani, inclusiv Pula din Botswana.
 • Ora 10:00, ajungem în Piața Laioș Coșut (Lajos Kossuth) la Parlamentul Ungariei și a 3-a surpriză: trona pe parlament în loc de opinca românească un steag al falsului ținut secuiesc, așa că Ungaria împarte suveranitatea cu secuii????
 • Ne punem însemnele tricolore, defilăm cu steagul României Regale și informăm timp de șase ore turiștii străini despre această zi de o mare însemnătate istorico-socio-militară. Sute de turiști de pe toată planeta află că populația ungară a fost salvată de Armata Regală a României prin intervenția împotriva comunistului Bela Kun, care persecuta și tortura în primul rând maghiari, apoi români, sârbi, cehi, slovaci, croați, austrieci etc.
 • În cele șase ore ne întâlnim cu alți români veniți special pentru această zi minunată.
 • Plecăm spre Gara Keleti și pe o stradă lăturalnică suntem săltați de poliția și jandarmeria maghiară care ne percheziționează, legitimează și ne dă drumul fără a fi bruscați, loviți, arestați etc. Ba chiar o unguroaică cu care am „filtrat” ne comunică faptul că putem face reclamație dacă ni se pare că am fost abuzați. Nu facem, oamenii s-au purtat exemplar și și-au făcut datoria. Să nu uit, am fost precheziționat de o unguroaică (dacă mă aresta ea, mi-ar fi plăcut vreo câteva zile la domiciliul dânsei).
 • Ajungem în Gara Keleti după ce ne plimbăm pe la moștenirea Gojdu (vă scriu în alt articol despre ce a cedat nemernicul de Mihai Răzvan Ungureanu) și pe la Hotelul Gellert.
 • Ora 19:10, trenul pleacă spre București Nord iar la graniță, o grăniceră maghiară îmi ascultă rugămintea și îmi pune o ștampilă pe pașaport ca suvenir.
De la stânga la dreapta: cuplul Gheorghieni-Brăila, Galați, doamna Opincă, Corabia, București și subsemnatul gălățean

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s