Ce muzeu SF, se construiește-n Galați! Primul muzeu din România post-comunistă!


Noul Muzeu de Artă Contemporană este deja în construcție!

Noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală sau de Artă Contemporană, este deja în construcție!

Fotografia de mai sus nu este nici din Japonia, nici din Anglia, nici din Statele Unite ale Americii! Este din municipiul Galați și reprezintă noul sediu al Muzeului de Artă Contemporană sau Vizuală, cum vreți voi să-i spuneți. Acest muzeu a funcționat până acum câțiva ani în Palatul Arhiepiscopal al Dunării de Jos, dar, odată cu retrocedările, fostul sediu s-a transformat în Muzeul Spiritualității și Creștinătății de la Dunărea de Jos, iar expozițiile de artă, unele dintre ele unicat, au fost mutate-n parterul unui bloc din Piața Centrală Gălățeană. Spațiul este impropriu din punct de vedere al dimensiunilor și al condițiilor. Mai multe detalii vedeți în materialul de la România Te Iubesc, care tratează toate muzeele de acest gen din România. De notat faptul că noul sediu va fi primul muzeu construit în țara noastră după căderea comunismului și, totodată, a fost primul muzeu din țară de arte vizuale contemporane. Să nu uităm că tot în muzeul gălățean, în depozit pentru moment, se găsește Expoziția României de la Veneția din 1972. Am vizitat acest muzeu de două ori și-am fost informat că magazinul sexual de peste stradă, atrage mult mai mulți „vizitatori”

Despre Galați se vorbește din minutul 22, dar vă recomand 100% toată emisiunea!

În septembrie 2018, Costel Fotea (PSD), președintele Consiliului Județean Galați, declara următoarele pe pagina sa de facebook:

Este un moment deosebit pentru cultura gălăţeană. Am demarat lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, un proiect de suflet pentru mine. Edificiul în sine va fi o operă de artă, cu săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă. Vom avea cel mai modern şi mai frumos spaţiu muzeal din România. Valoarea investiției se ridica la 4.526.000 euro.
#CJGalati #investitii #infrastructura #cultura 
#muzeu


https://www.facebook.com/costel.fotea.5
Costel Fotea, președintele CJG, pe șantierul muzeului, în 2018

În data de 6 mai 2019, pe pagina oficială de facebook a președintelui Costel Fotea, a fost publicată o postare privind evoluția lucrărilor:

Se întâmplă acum!

Lucrările avansează la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Parcul Rizer. A fost finalizată fundația pentru două din cele patru corpuri care vor alcătui noul sediu, iar în următoarele două săptămâni va fi finalizată și infrastructura pentru cel de-al treilea corp. În final locuitorii județului Galați se vor putea mândri cu o clădire emblematică pentru cultura și arta românească. 

#CJGalați #infrastructură #MuzeudeArtăVizuală #proiecte#cultură

Costel Fotea pe pagina lui de facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s