ADIO COZI LA CABINELE TRANSURB! După 10 ani de la primele discuții, se introduce, în sfârșit, sistemul electronic de taxare și informare.


După ce pe 26 aprilie 2019, la Primăria Galați, au venit cei ce implementează S.E.T.I. (Sistemul Electronic de Taxare și Informare), cum l-am denumit eu, azi, 8 mai 2019, a fost organizată conferința de presă privind introducerea acestuia în sistemul de transport public.

Cel mai performant sistem de taxare din lume, este în Galați!

Iată ce spune primarul Ionuț Pucheanu

Cel mai performant și modern sistem e-ticketing, la Galați

Pentru prima dată, Primăria municipiului Galați are o strategie privind modernizarea transportului public în comun. După achiziționarea celor 17 troleibuze noi, sistemul de e-ticketing este unul dintre pașii pe care îi facem pentru a le oferi gălățenilor un transport public modern, eficient și civilizat. 
Am lansat astăzi, alături de colegii mei și de furnizorii parteneri, sistemul e-ticketing, prin intermediul căruia am atras la Galați 23.936.290, 34 lei, bani din fonduri europene. Sistemul va permite achiziția tichetelor și abonamentelor de călătorie inclusiv cu plata prin cardul bancar sau direct de pe telefon, se vor scurta timpii de așteptare în stație, iar gălățenii vor afla direct de pe panourile electronice din stații în cât timp ajunge mijlocul de transport de care au nevoie.
Urmează să achiziționăm primele autobuze noi, de mari și mici dimensiuni, tramvaie moderne și să schimbăm, pentru prima dată, liniile de tramvai și căile de rulare datorită unor proiecte extrem de importante cu finanțare europeană. Mai mult, facem demersuri pentru extinderea rețelei de troleibuze în municipiul Galați. Strategia noastră se axează pe două componente – pe de o parte, înnoirea parcului auto, iar pe de altă parte modernizarea infrastructurii de transport. Totul pentru confortul cetățenilor, cărora dorim să le oferim servicii de calitate.
#modernizam #eticketing #transportpublic #Galati #eficienta #strategie

Postarea primarului Ionuț Florin Pucheanu, pe facebook (preluare de pe pagina oficială)
Panou de informare cu trei linii, ce va fi amplasat în stațiile-n care nu sunt foarte multe trasee, ca de exemplu, stațiile de pe Bd. Coșbuc, Strada Nae Leonard, Bd. Ștefan cel Mare, Str. Combinatului, Str. Oltului etc.

Mai jos aveți cele două clipuri făcute de mine la conferința de presă, clipuri în care veți afla toate detaliile dorite!

Partea I a conferinței de presă
Partea a II-a, care cuprinde și demonstrația folosirii automatelor și a validatoarelor
Cartela de transport în comun are aceleași dimensiuni ca și o cartelă bancară. Are în interior un cip electronic, metode de siguranță împotriva falsificării și pe exterior identitatea turistică a Galațiului, numele posesorului (dacă-i cartelă nominală) și identitatea vizuală a S.C. Transurb S.A. Galați.
Am propus totodată, introducerea opțiunii pentru personalizare în funcție de dorințe, astfel, pentru o sumă în plus, călătorul să beneficieze o cartelă cu poza dorită de el, pe spatele cartelei.

Ce aduce nou acest sistem?

 • Cartelă de transport în comun, robustă, care va înlocui clasicele bilete
 • Șase modalități de plată a călătoriilor: achiziționare de la automat, de la cabină, de la terți, cu telefonul mobil (fie din aplicație fie cu scanarea codului QR) și cu cartela bancară fără contact
 • A fost acceptată propunerea mea de a înlocui călătoria valabilă de la urcarea până la coborârea în și din mijlocul de transport, cu călătoria temporală, la același preț, indiferent de numărul mijloacelor de transport schimbate, DAR, ATENȚIE, CU VALIDAREA OBLIGATORIE A CARTELEI, LA FIECARE URCARE!
  • De exemplu, dacă locuim în Filești sau Barboși și avem nevoie să mergem în Bazinul Nou, trebuie să facem călătoria, cu trei trasee, anume 31, 105 și 13 pentru deplasarea dinspre Barboși, respectiv, 25, 44 și 13 pentru deplasarea dinspre Filești. Totul va costa doi lei, cu călătoria valabilă un interval de timp.
 • Sistem de numărare a călătorilor, a călătoriilor și de monitorizare a fluxurilor de călători, care va permite adaptarea și reforma sistemului de transport în comun (frecvență, trasee etc)
 • 84 de automate, ceea ce înseamnă 84 de noi puncte de achiziție a legitimațiilor de călătorie, deoarece, cabinele actuale nu vor fi eliminate, ba din contră, vor fi și ele suplimentate.
 • Posibilitatea ținerii evidenței privind tranzacțiile efectuate între dvs. și regia de transport
 • Siguranță sporită prin introducerea a peste 100 de camere de supraghere în stații și-n mijloacele de transport în comun
 • Posibilitatea plății la șofer cu cartela bancară fără contact (înlocuindu-se achiziționarea biletelor), dar, eu sper să fie posibilă plata călătoriei cu sumă fixă la șofer, iar acesta să valideze cartela acordată de regia de transport, în acest scop (cum am văzut în Istanbul).
 • Aplicație Transurb în care avem toate detaliile privind traseele, noutățile, avariile etc.
 • Posibilitatea de a afla de pe telefon, în timp real, poziția mijloacelor de transport în comun, astfel, stând acasă sau la restaurant, ne putem planifica timpul în funcție de orarul traseului dorit.
 • Eliminarea cozilor pentru obținerea abonamentelor. Va fi o ultimă coadă generală, pentru distribuirea cartelelor nominale, iar mai apoi, pensionarii, elevii, revoluționarii și celelalte categorii beneficiare de reduceri sau scutiri, nu vor mai fi nevoiți ca lună de lună sau din șase-n șase luni să se deplaseze la cabine, abonamentele fiind încărcate-n mod automat de sistem.
 • Depistarea călătorilor frauduloși, depistarea traseelor care merg în pierdere, iar acest fapt va duce fie la anularea traseului, mărirea timpilor de așteptare în stație sau comasarea lui cu un alt traseu.
Imagine de ansamblu, de la conferința organizată în data de 8 mai 2019
Automatul ce va apărea în municipiul Galați, este antivandal, cu sistem de supraveghere, va permite folosirea monedelor și a bancnotelor de 1, 5, 10, 50 și 100 de lei (pentru plata sau încărcarea cartelelor), va face posibilă eliberarea unui bilet QR, care va fi singurul de acest gen, valabil doar pentru simple călătorii. Are programate limbile română, franceză și engleză, dar, sper eu, să apară și germană, spaniolă și rusă, pentru turiști și studenți străini.
Eu, alături de prietenul nostru, automatul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s