„E-valoare” la ALDE Transurb Galați. Ai carnet de partid, rămâi, n-ai, pleci!


Unul dintre cele 13 troleibuze Skoda Solaris achiziționate în 2017

Zvonuri până la confirmare…

De câteva luni se tot flutură restructurarea societății de transport public în comun iar angajații se întreabă care-s criteriile de evaluare sau mai bine zis „e-valoare”. Cum stabilesc ei care-s de-ALDE valoare mare pentru o societate condusă cu picioarele și care era să-și dea duhul de câteva ori după 1994….

Ar trebui întrebați conducătorii urbei și conducătorii S.C. Transurb S.A. care-s criteriile de evaluare și nu în ultimul rând, care-s criteriile de angajare, că noi, cetățenii, ne-am săturat de-ALDE sclavi politici și slugoi.

I-aș da afară pe unii inutili din birouri și pe ăia care au făcut „hărțile”

Personal i-aș da afară pe ăia inutili din birourile supraîncărcate, că oricum nu fac treabă prea multă, apoi aș face evaluarea directorilor vechi, că și ei au parte la dezastrul actual…. Nu-i mai amintim că se știu ei…

Viața Liberă titrează:

Amenințări cu greva la Transurb:

Dacă pe 15 ianuarie nu îşi vor primi, la zi, drepturile salariale, salariaţii companiei publice de transport local ameninţă că vor opri lucrul, afirmă liderul Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda. Faptul că a început evaluarea profesională a salariaţilor în vederea stabilirii listei de concedieri stârneşte alte nemulţumiri.

„Exista riscul să nu mai ieşim alaltăieri pe traseu, pentru că nu mai aveam motorină. Dar a intervenit domnul primar – fapt pe care ni l-a confirmat chiar dumnealui – la firma care ne trimite motorina să accepte să dea pe datorie până pe data de 19 ianuarie. Şoferii şi restul salariaţilor au spus foarte clar: degeaba vor fi rezervoarele pline, dacă pe data de 15 ianuarie nu îşi primesc jumătate din avansul restant plus lichidarea, bonurile de masă şi voucherele de vacanţă, opresc lucrul”, ne-a declarat liderul sindicatului Transurb, George Preda, după întâlnirea pe care a avut-o ieri pe primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. 
Invitaţia la discuţii cu edilul a fost făcută după ce liderul sindical a înregistrat la Primărie un document prin care îi aduce din nou la cunoştinţă situaţia dezastruoasă în care se află parcul auto şi condiţiile în care sunt nevoiţi să efectueze activitatea de transport: unii şoferi muncesc în frig pentru că nu funcţionează sistemul de încălzire al mijloacelor de transport, riscurile pe care şi le asumă acceptând să iasă pe trasee cu diferite defecţiuni, nerealizarea regimului orar lunar din cauza lipsei maşinilor, neputând fi astfel respectată diagrama de transport. 
Dar cea mai mare nemulţumire vizează faptul că, în decembrie 2018, nu şi-au primit decât jumătate din avans, chiar dacă au primit o primă de Crăciun substanţială, de 500 de lei. În plus, până ieri, 267 de salariaţi nu îşi primiseră voucherele de vacanţă pe 2018. „Ni s-a reproşat adesea «Muriţi cu zile şi voi vreţi vocherele de vacanţă». Şoferii care se trezesc la 3,30 dimineaţa şi conduc autobuzul îşi fac treaba. Dacă îşi fac treaba, de ce să nu beneficieze de drepturile prevăzute în contractul de muncă? Cine generează pierderile Transurb? Inclusiv astăzi dl primar a recunoscut: da, Primăria are să dea nişte bani la Transurb!”, spune George Preda. 
Liderul sindical spune că a primit asigurări din partea primarului că va face tot posibilul să asigure banii necesari. Acelaşi răspuns l-am primit şi de la directorul general al companiei, Mihai Cadinoiu, care a precizat că ieri a fost achitată ultima tranşă a bonurilor de vacanţă, şi că, pe 15 ianuarie, salariaţii vor primi atât lichidarea cât şi jumătatea de avans restantă.

https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/121239-amenintari-cu-greva-la-transurb?fbclid=IwAR11c3DpAAgTe9SF1_gQwpIw9FlcH6ojDO_2NPxIvgVdrCfEiU4M9xQcajw

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s