Propun clădirea fostului hangar de avioane de pe Basarabiei să devină Muzeul Transportului în Comun


Citeam zilele acestea de un nou parc pe care primarul Ionuț Pucheanu dorește să-l facă în locul unui punct al ECOSAL, la intersecția dintre Bd. Basarabiei și Str. Anghel Saligny (da, strada aia pe care s-a jucat ping-pong cu tramvaiul și care va avea doar pe o bucată tramvai modern).

La intersecția celor 2 străzi știm bine că este fostul hangar al Aeroportului Galați, devenit mai apoi Depoul de pe 6 Martie/Basarabiei și în ultimă fază a servit drept punct de lucru al Ecosal.

screenshot_47

De la Viața Liberă aflăm că primăria va plăti 19.400 de lei fără TVA (adică 194.000.000 lei vechi) firmei Proiect S.A. pentru documentația ce va servi la amenajarea parcului.

http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/84607-proiect-pentru-un-nou-parc-in-locul-unui-punct-de-lucru-al-ecosal


Ce propun eu de ani de zile, este un Muzeu al Transportului în Comun pentru orașul nostru. Mereu am vehiculat această clădire, hangarul, care a fost hangar până în 1958, atunci când aeroportul Galați a fost mutat la Suceava, la cererea sovieticilor.


Cum ar fi întregul amplasament și ce propun să avem în Muzeul:

Avem Muzeul Transportului în Comun cu amplasamentul în Parcul Anghel Saligny, mărginit la nord de Bd. Basarabiei, la vest de Str. Anghel Saligny, la sud de Str. Ghioceilor și la est de Str. Sibiu.

Parcul, pe lângă zona de relaxare și zona de joacă, poate avea o statuie impozantă a lui Anghel Saligny, alături de care să fie o plachetă cu informații despre realizările marelui inginer. Dacă mai există, poate fi adusă și o piesă veche din celebru pod Anghel Saligny.

În muzeu să se afle câteva tramvaie vechi, evident cu informații, un autobuz, un utilaj de intervenție, să se achiziționeze un troleibuz vechi, un tramvai de epocă, să aibă o dioramă feroviară și zonă de învățare + fotografii cu mijloace de transport în comun din lume. Dacă nu limităm muzeul doar la transport în comun din Galați, putem să aducem și o locomotivă cu aburi, de mici dimensiuni, un avion vechi care să ne amintească de originea clădirii etc.


screenshot_47


Cum vi se pare propunerea mea?! Comentați și distribuiți:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s