Cum se sucește Partidul Conservator peste noapte


Azi am citit faptul că Partidul Conservator va candida pe listă comună cu P.S.D. și U.N.P.R. Fapt ce nu mă miră, având în vedere preacurvenia P.C.-ului și faptul că acest partid știe bine să-și joace cartea televiziunii. Evident că acum ceva timp ei susțineau că vor să-și măsoare forțele cu celelalte partide și că vor candida singurei pentru un scor de 9% (acest procent ar fi permis P.C.-ului să aibă 3 mandate în P.E.). Evident că la nivel național conservatorii au undeva la 1% maxim și e clar că nu intrau, pentru că pragul electoral este de 5%, ceea ce permite 2 mandate.

La ora actuală, P.C.-ul are un singur eurodeputat, pe Sabin Cutaș care, din sursele mele, este pus, evident, de planton prin P.E., fără să mârâie nimic și este unul dintre umilii reprezentanți ai României în P.E. Mai nou, încearcă de formă preluarea unor idei ale românilor din afară pentru a spera la un nou mandat.

Unde le este acel 9% cu care se băteau în piept??? Unde le este mândria lor de conservatori? Evident că nu au așa ceva și e și mai evident că vom avea încă 5 ani prin P.E. niște nulități, niște umili servitori ai intereselor baronilor internaționali.

Ce mă miră pe mine, este faptul că P.C. Galați nici nu este băgat în seamă și mă miră, pentru faptul că la Galați, P.C.-ul are cea mai bună organizație teritorială din România.

ObiectivPh.ro titra în urmă cu ceva timp:

Vicepresedintele conservatorilor Maria Grapini, prezenta la Iasi, a anuntat ca toate propunerile din teritoriu vizeaza o lista separata a PC pentru alegerile europarlamentare din 2014. Aceasta, a sustinut, ca ar fi bine ca partidul sa candideze separat la alegerile europarlamentare. In prezent, PC este partener cu PNL in Alianta de Centru Dreapta. „La sfarsitul lunii septembrie vom avea un congres national pentru a stabili exact strategia pentru europarlamentare. In cadrul sedintelor, opiniile venite din teritoriu arata ca ar trebui sa avem liste separate de candidati pentru Parlamentul European. Cred ca este o proba prin care sa aflam exact unde se situeaza partidul. Macar vom avea un feedback de la alegatori”, a declarat Maria Grapini. Liderul PC a mai sustinut ca nu are incredere in sondajele care atribuie partidului doar 2% din preferintele electoratului, mentionand ca europarlamentarele vor fi un test binevenit. „Din punct de vedere al resursei umane, PC sta foarte bine”, a spus la finalul conferintei de presa, liderul PC. Maria Grapini, detine functia de Ministrul delegat pentru IMM-uri, mediul de afaceri şi turism in Guvernul Ponta II.

Politicaromâneasca.ro titra acum 8 ore:

Biroul Politic al Partidului Conservator a validat  propunerea ca la alegerile europarlamentare,  Partidul Conservator să participe pe o listă comună alături de PSD şi UNPR, a anunţat preşedintele partidului, Daniel Constantin. El a precizat că rămâne de văzut dacă şi PNL, cu care PC formează Alianţa de Centru-Dreapta, se va alătura acestei liste. „Suntem consecvenţi ideii că ar trebui să avem liste comune şi la alegerile europarlamente, înţeleg că există opinii divergente în partidul celorlalţi aliaţi (PNL n.r.). Noi am validat această propunere, vom vedea şi dacă PNL-ul se va alătura sau nu acestei liste”, a adăugat Constantin.

Grapini, cap de listă
Biroul Politic al partidului a validat două propuneri pentru europarlamentare pentru un loc eligibil fiind propusă Maria Grapini, actual ministru delegat pentru IMM-uri, iar a doua propunere fiind preşedintele organizaţiei Prahova, Laureţiu Rebega. „De asemenea, am validat două propuneri ale PC, ţinând cont şi de recomandările pe care le-am discutat, în cadrul restrâns, pentru cei care trebuie să facă parte din această listă. Prima propunere este Maria Grapini şi cea de-a doua propunere este preşedintele Organizaţiei Prahova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Rebega. Aşa cum am discutat există o propunere pentru un loc eligibil şi cea de-a doua propunere probabil că pentru toate cele trei partide va fi un loc la bătaie, un loc la limită astfel încât toate cele trei partide să tragă puternic în această campanie pentru a maximiza scorul”, a adăugat Daniel Constantin.

Alegerile europarlamentare au loc în luna mai 2014.

Pe 16 noiembrie, preşedintele PC, Daniel Constantin, anunţa că Partidul Conservator va participa singur la alegerile europarlamentare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s