Personajul săptămânii 1: Omul Păianjen (Peter Parker)


1. OMUL-PĂIANJEN

Am decis să încep o prezentare a tuturor eroilor și anti-eroilor din filme și desene animate, pentru a ne aduce aminte de cei cu care am crescut. Astăzi vi-l prezint pe personajul meu preferat: Omul-Păianjen original, Peter Parker (deoarece în Universul Marvel au fost create mai multe versiuni ale Omului-Păianjen). Anul acesta se împlinesc 51 de ani de când a luat naștere Omul-Păianjen, creat de Stan Lee.

NUME: Peter Benjamin Parker

SLOGAN: Cu puteri mari, vin și responsabilități mari

ABILITĂȚI:

– Puteri supraomenești: viteză, agilitate, rezistență, reflexe, factor de regenerare rapidă și vigoare.

– Abilitatea de a se agăța de cele mai multe suprafețe.

– Abilitatea de a trage fire de pânză.

– Simțul păianjenului: simte apropierea unui pericol.

– Intelect de geniu.

– Un maestru al luptelor corp-la-corp.

– Puterea cosmică (a fost pentru un timp Căpitanul Univers)

ALIAȚI: Cei 4 Fantastici, Oamenii X, Răzbunătorii, Nova, Pumn de Fier, Tigru Alb, Dr. Bizar, Doamna Rețea, Justițiarul, Pisica Neagră, Aventurierul Nesăbuit, Venom*, etc.

DUȘMANI: Dr. Moarte, Demolatorul, Laserul Viu, Dr. Caracatiță, Spiridușul Verde, Spiridușul Șchiop, Sextetul Malefic, Venom*, Masacru, Craniul Roșu, Regele Pin, etc.

POVESTEA PE SCURT:

În Forest Hills, Queens, New York, elevul Peter Parker este un orfan, care locuiește cu unchiul său Ben și mătușa May. Așa cum este descris în reviste și ecranizări, el este mușcat de un păianjen radioactiv, la o expoziție de știință și dobândește agilitatea și puterea proporțională a unei Arahnide. Împreună cu superputerea, câștigă abilitatea de a adera pe aproape orice suprafață. Prin talentul nativ pentru știință, el dezvoltă un dispozitiv care permite să tragă cu pânză de păianjen. Inițial încearcă să valorifice abilitățile sale noi, pentru a-și cumpăra o mașină. Își crează un costum și sub numele de Păianjenul Uman se duce să lupte în ring pentru 2000 de dolari. Prezentatorul evenimentului îi spune pentru prima dată: Uimittorul Om-Păianjen (The Amazing Spiderman). După câștigarea luptei, patronul evenimentului refuză să-l plătească și îi aruncă în scârbă 100 de dolari.  După 2 minute un hoț intră în birou și sub amenințarea pistolului ia toți banii. Peter a avut șansa de a opri hoțul, dar drept răzbunare l-a lăsat să scape. Aceea a fost singura dată când a întors spatele cuiva indiferent de situație și s-a dovedit cea mai catastrofală. Hoțul acela avea să-i ucidă unchiul, câteva ore mai târziu pentru a fura mașina acestuia. De atunci Peter luptă pentru salvarea omenirii.

INTRODUCERE ÎN ULTIMUL SERIAL DE DESENE ANIMATE: SENZAȚIONALUL OM-PĂIANJEN

FOTOGRAFII:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s