Bancnota de 50 de trilioane de dolari ….


Trist dar adevărat, în țări precum Zimbabwe, Botswana, Zambia, Namibia, ș.a.m.d., pentru a putea să-ți cumperi o pâine te duci la magazin cu o sacoșă de bani, pentru a cumpăra haine, cu o geantă iar ca o comparație recentă, salariul lunar al unui jucător zimbabuan de la F.C. Vaslui, schimbat în moneda țării lui, ar însemna un tir cu bani. Dacă vă întrebați și de ce s-a ajuns aici, răspunsul este unul singur: imperiile coloniale, care au venit și au adus „civilizația”, au propovăduit în numele lui dumnezeu și au distrus țările și locuitorii din Africa. Englezii, francezii, portughezii, spaniolii, nemtii, belgienii, olandezii, au distrus și au furat toate bogățiile Africii, Asiei, Americii, Australiei dând la schimb ce?!…… o credință în dumnezeu, o limbă, tradiții, oroare, teroare, războaie, masacre, etc….

Din cauza hiperinflației, Zimbabwe folosește mai multe monede ca dolarul american, randul sud-african, pula botswaneză, lira sterlină și Euro; dolarul american este moneda în care se efectuează tranzacțiile în administrația publică

„Când au venit ei, noi aveam pământul, ei aveau biblia. Am închis ochii o fracțiune de secundă, iar când i-am deschis, ei aveau pământul, noi biblia”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s