„Strădania” Adrianei Țicău lasă Galațiul înafara autostrăzii…


Nu știu câți dintre cei care citiți acest articol,  știu că Silvia Adriana Țicău, eurodeputata care este și vicepreședintele comisiei de transport din Parlamentul European este gălățeancă. Strădania acestei doamne s-a materializat acum, în 2012, când Galațiul iar nu are autostrada, nici măcar pe hârtie. Din nou este preferată ruta Buzău – Focșani – Tecuci – Vaslui….. Galaţiul a rămas izolat, cu o infrastructură de transport rudimentară, nu numai pe rutier, ci şi pe feroviar şi chiar naval. De la Bucureşti la Galaţi faci câteva ore pe un drum sufocant. Pentru simplu fapt că este foarte greu de ajuns la Galaţi foarte mulţi investitori au renunţat să mai vină aici, preferând alte zone „mai civilizate”. În scurt timp, din lipsa infrastructurii din zona Galați-Brăila, este foarte posibil ca orașele Tecuci, Vaslui, Focșani și Buzău să ia fața celor 2 municipiii Dunărene.

Ultima ispravă a fost odată cu proiectul Autostrada Marea Neagră care culmea ajunge și la Marea Caspică, Adriatică sau Egee ori Mediterană, numai la Galați nu! Țările beneficiare ale proiectului sunt România, Rep. Moldova, Ucraina, Rusia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Turcia, Grecia, Albania, Muntenegru, Serbia și Bulgaria. În timp ce Ucraina, Bulgaria, Turcia și Rusia și-au obținut extinderi ale proiectului cu multe mii de kilometri de autostradă, România a reușit să extindă proiectul pe teritoriul ei fix cu zero milimetri.

„România a obţinut dublarea reţelei rutiere TEN-T pe teritoriul naţional şi impunerea unei axe est-vest de relevanţă naţională”, se laudă Ministerul Transporturilor.  Problema este că, în funcţie de priorităţile investiţionale, o rută inclusă în TEN-T ar putea avea ca termen de finalizare şi anul 2050!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s