S-o facem România 2012 începe! (Let’s do it România)


S-a dat startul la pregătirile pentru Let’s do it România 2012! 

Asociatia S.O.S. Pro Natura a dat startul la pregătirile pentru Let’s do it România. Ca și în anii 2010, 2011, în 2012 echipa își propune să facă o acțiune și mai amplă, să aducă mai mulți participanți și să acopere la nivelul județului Galați, cât mai multe zone.

Comitetul de organizare, format din câțiva voluntari gălățeni inimoși și ambițioși, s-au întâlnit deja săptămâna trecută pentru a pune la punct detaliile, organizării acțiunii. S-a discutat despre sponsori, posibili voluntari (copii de la centrele de plasament, elevi, studenți dar și pușcăriași), cartarea mormanelor de gunoi, organizarea pe un alt tip de zone decât cele utilizate până acum, despre ce materiale trebuiesc, precum și alte probleme organizatorice. Anul acesta se dorește a se face un adevărat tur de forță al municipiului Galați, pentru a arăta cât de implicați sunt gălățenii!

În premieră organizarea pe cartiere! Voluntarii vor avea o motivație în plus!

2 dintre membrii comitetului de organizare (7 în total), au avut o idee originală și splendidă. Organizarea voluntarilor, nu pe mormane de gunoi, ci pe cartiere și zone importante din municipiu. Astfel, voluntarii vor avea o motivație în plus, curățându-și propriul cartier și astfel, fiind cunoscuți acolo, putând aduce mai mulți voluntari.

Deținuții, copii instituționalizați, elevii și studenții, în atenția organizatorilor!

Ca și la precedentele ediții, Penitenciarul Galați, Liga Studenților Galați, liceele, școlile, dar și centrele de plasament sunt din nou în atenția organizatorilor, deoarece acestea au venit mereu în sprijinul acestei acțiuni frumoase.  De preferat, participanții vor merge să curețe exact zonele unde își desfășoară activitatea mai mult, ca de exemplu: vecinătatea școlii sau a liceului, căminele studențești, zonele limitrofe centrelor de plasament, etc, excepție făcând deținuții, care vor participa într-o zonă aleasă de către conducerea Penitenciarului Galați, împreună cu organizatorii evenimentului.

Anul trecut au fost 6000 de gălățeni! Îi depășim anul acesta?

Anul trecut au participat în jur de 6 mii de gălățeni, mai mulți cu fiecare ediție. Anul acesta, sperăm să iasă și mai mulți, să primim ajutor din partea mai multor sate, comune, firme, intituții, etc, având în vedere că este, an electoral și POATE ULTIMUL AN PETRECUT PE PĂMÂNT, DACĂ AR FI SĂ NE LUĂM DUPĂ MAIAȘI. Cu ocazia anului electoral, poate primarii vor mobiliza populația din sate/comune/orașe în mod mai alert și vor ajuta la organizare!

DECE SĂ FII VOLUNTAR?

De ce să fii voluntar?

 • Pentru a ajuta la ameliorarea problemelor comunităţii şi ale României.
 • Pentru a-ţi asuma o responsabilitate.
 • Pentru a te simţi util.
 • Pentru a câştiga experienţă.
 • Pentru a face parte dintr-o echipă.
 • Pentru a-ţi face noi prieteni.
 • Pentru a te alătura prietenilor care sunt deja voluntari.
 • Pentru a învăţa lucruri noi şi a-ţi forma noi abilităţi.
 • Pentru a-ţi face contacte utile.
 • Pentru a-ţi face datoria de cetăţean.
 • Pentru a încerca o nouă carieră.

12 mai, ziua curățeniei!

Anul acesta, 12.05.2012 este ziua curățeniei în România, Turcia, Bulgaria și Republica Moldova! Să fiți prezenți, pentru că țara, orașul, satul are nevoie de fiecare dintre voi! Noi ne murdărim țara, ea ne suportă, deci, măcar o zi pe an, să îi arătăm respectul cuvenit și o curățăm!!!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s